Japa® 405

Video: 

Tuotekuvaus

Japa® 405 on on varustettu koneen toimintoja reaaliaikaisesti mittaavilla ja ohjaavilla sensoreilla. Kone optimoi automaattisesti toimintaansa työstettävän puun mukaan ja uusi Japa® 405 soveltuu tästä syystä erityisen hyvin kaikenkokoisille puille. Uutuudessa on myös datayhteys, jonka avulla tehtaalta saadaan tarvittaessa muodostettua koneeseen yhteys, esimerkiksi päivityksiä varten. Uutuusmalli on sopiva polttopuukone metsäalan ammattilaiselle.

Kaksi eri halkaisumenetelmää ja patentoitu Perfect Clean™ -puhdistusjärjestelmä

Uutuusmalli Japa® 405 sisältää vakiovarusteena kaksi eri halkaisumenetelmää, joiden avulla eri kokoisten puiden halkaisu on entistä tehokkaampaa: Aina A-luokan polttopuuta tekevä Perfect SplitTM -halkaisumenetelmä ja kovaa käyttöä kestävä, hydraulisesti säädettävä raamikirves.

Kaikki koneen tärkeimmät toiminnot on sijoitettu yhdellä kädellä käytettävään joystickiin, jonka avulla ohjataan syöttöä, sahausta, halkaisua ja pudotuslevyä. Uusi logiikkaohjaus mahdollistaa myös puoliautomaattiset toiminnot. Esimerkiksi Perfect SplitTM -halkaisuterää käytettäessä kone tunnistaa automaattisesti tarvittavat halkaisukerrat.

Japa® 405:ssä on patentoitu, tärinän avulla halkaistuista puista roskat poistava, Perfect Clean™ -puhdistusjärjestelmä, joka asennetaan koneeseen halkaisun jälkeen ja oma kuljetin kuljettaa roskat pois.

Aktiiviset turvaverkot helpottavat käyttöä ja parantavat näkyvyyttä koneen sisälle. Koneen suunnittelussa on otettu huomioon huollettavuuden helppous sijoittelemalla keskeiset komponentit paremmin saataville. 

Tekniset tiedot

  • Halkaistavan puun max. halkaisija 40 cm
  • Suurin halkaisupituus 52 cm
  • Paino 1416 kg (405TR), 1466 (405E), 1516 (405TRE)
  • Halkaisuvoima 12,5 T
  • Poistokuljettimen pituus 4,2 m